Çikolatalı Islak Turta Malzemeleri
170 gr. tereyağı
3 paket bitter çikolata (240 gr.)
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker
130 gr. – 1,5 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı kakao
170 gr. tereyağı
3 paket bitter çikolata (240 gr.)
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker
130 gr. – 1,5 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı kakao
Bir tencerede tereyağını eritin. Kenara alın ve içerisine çikolataları ekleyip karıştırarak eritin.
Yumurta ve şekerleri kabarıncaya kadar çırpın.
Toz badem ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Ardından tereyağında erittiğiniz çikolatayı da ilave edin ve tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın. Harcı kalıba dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.