Köz Patlıcan Çorbası - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Mart 2015 Pazartesi

Köz Patlıcan Çorbası

Köz Patlıcan Çorbası Malzemeleri
4 adet patlıcan – közlenmiş, kabukları soyulmuş
4 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Soğan ve sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin.
Kırmızı toz biber, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun, baharatlar aromalarını bırakınca tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve böyle tüm lezzetler birbirine geçinceye kadar 5 dakika daha pişirin.
Blender ile çorbayı püre haline getirin.
Kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad