Kısır - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

22 Mart 2015 Pazar

Kısır

Kısır Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su + üzerini geçecek kadar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 tutam sumak
10 dal taze soğan
1 bağ maydanoz
10 yaprak taze nane
2 adet domates – çekirdekleri çıkartılmış
Su ve salçaları karıştırın.
İnce bulguru, salçalı sıcak suyla ıslatın ve üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Demlenmesi için kenara alın.
Demlenen bulgura zeytinyağı, salçalar, limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak ve kuru baharatları ekleyin, tahta bir kaşıkla tüm malzemeleri yedirerek, iyice karıştırın.
Kıyılmış yeşillikleri, sarımsak ve domatesi ekleyin karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad