Limonlu Pay - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Mart 2015 Pazartesi

Limonlu Pay

Limonlu Pay Malzemeleri

Hamuru için malzemeler
170 gr. tereyağı – soğuk
250 gr. un ( 2,5 su bardağı )
100 gr. şeker ( 1/2 su bardağı )
1 adet yumurta
Tuz

İç dolgusu için malzemeler
6 adet yumurta
2 su bardağı şeker
½ su bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu
100 gr. erimiş tereyağı – soğumuş
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Un, şeker, tuz ve tereyağını mikserin hamur yoğurma ucuyla karıştırın. eğer mikseriniz yoksa elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.
Yumurtayı ekleyip hamur elde edin.
2 yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile tart kabınızın büyüklüğüne göre açın ve yerleştirin.
Bir çatal ile tabanına ve kenarlarına delikler açıp, içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve kuru baklagiller ile ağırlık vererek 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
Kuru baklagiller ve yağlı kağıdı çıkartıp 15 dakika daha pişirin.
İç dolgu için; yumurta, tuz ve şekeri çok iyi çırpın. limon suyu, tereyağı, nişasta ve tuzu ekleyip, karışıncaya kadar bir tur daha çırpın ve limon kabuğunu ekleyin.
Fırından çıkan tart hamurunun üzerine iç dolguyu dökün, 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğuyunca 1-2 saat buzdolabında da dinlendirin, dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad