Limonlu Tavuklu Pilav - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

22 Mart 2015 Pazar

Limonlu Tavuklu Pilav

Limonlu Tavuklu Pilav Malzemeleri
4 adet tavuk kalça – kemikli, derili
2 diş sarımsak
10 dal taze soğan
2 su bardağı baldo pirinç
2 adet limon
3 su bardağı tavuk suyu
4 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Bir tencereyi ateşin üstüne alıp ısıtın, tavuk kalçalarınızı tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun, tavuk kalçalarının derili kısımları tavaya gelecek şekilde yerleştirin.
Derili kısımlarını 8-10 dakika pişirin, diğer taraflarını çevirip ateşi kısın ve kapağını kapatıp 20 dakika pişirip tabağa alın.
Aynı tencereye ince doğradığınız sarımsakları ve taze soğanları ilave edip iki dakika soteleyin.
Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinç, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tavukların derileri üstte kalacak şekilde tencereye pirinçlerin üstüne yerleştirin.
Tavuk suyunu ve limon dilimlerini tencereye ilave edin, kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Pilavınız hazır olduğunda taze kekik yapraklarını ilave edip 10 dakika kenarda dinlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad