Patlıcanlı Risotto - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Mart 2015 Pazartesi

Patlıcanlı Risotto

Patlıcanlı Risotto Malzemeleri
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr. arborio pirinci
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
1-1,5 lt. tavuk suyu
2 adet bostan patlıcanı – közlenmiş
2 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı toz parmesan
Tuz
Karabiber
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun, doğrayın ve kenara alın.
Soğan ve sarımsakları çok ince doğrayın.
Tavuk suyunu ısıtın.
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ısınınca soğanı tencereye alın. Soğan yumuşayınca sarımsağı ekleyin ve bir tur çevirip pirinci ilave edin.
Pirinçleri 2-3 dakika renkleri iyice parlaklaşıncaya kadar kavurun ama yakmayın.
Elma sirkesini ilave edin ve tamamen buharlaştırın. Patlıcan, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
Ardından tavuk suyundan 1 kepçe pirince ekleyin. Eklediğiniz tavuk suyunu buharlaşıncaya ve tencerede hiç sıvı kalmayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Sıvı tamamen buharlaşınca 1 kepçe daha tavuk suyu ekleyin ve yeniden çektirin. Bu işlemi pirinçleriniz istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar devam ettirin. (Tavuk suyunuzun hepsini kullanmak zorunda değilsiniz, pirinci kavurma sürenize göre her marka pirinç farklı oranda suyu içine çeker.)
Pilavınız sulu kalacak şekilde ocağın üzerinden alın ve tereyağı ve toz parmesanı ekleyip iyice karıştırıp, 10 dakika dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad