YGS'ye az kaldı! YGS ile ilgili ayrıntılar! - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

4 Mart 2015 Çarşamba

YGS'ye az kaldı! YGS ile ilgili ayrıntılar!

Yükseköğretime Giriş Sınavı’na (YGS) az bir süre kala sınavla ilgili hazırlıklar devam ediyor. İşte YGS ile ilgili ayrıntlar...
İlk aşama olarak uygulanan YGS, 15 Mart Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. LYS’ler ise haziran ayında 5 oturum olarak uygulanacak. Üniversite adayları YGS sonrası, ikinci dönem 13-14 ve 20- 21 Haziran’da Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek.
Bu arada, ÖSYM Malatya Sınav Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcıları ile 13 Mart 2015 Cuma günü saat 10.00’ da, Bina Denetim ve Cihaz Yöneticileri ile 13 Mart 2015 Cuma günü saat 14.00’ de, Kent İçi Sınav Evrakı Kuryeleri İle 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 15.00’ de Eğitim Fakültesi A Blok Mustafa Necati Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantı imza altına alınacağından toplantıya katılım zorunludur.”

YGS sınavında kaç soru var?

YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Türkçe Testi: 40 soru, Matematik Testi: 40 soru, Sosyal Bilimler Testi: 40 soru, Fen Bilimleri Testi: 40 soru olmak üzere toplam 160 soru var.

Sınava girerken adayın yanında bulundurması gerekenler:

Adaylar, 2015-YGS Sınava Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktıları ile nüfus cüzdanı veya pasaportunu sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyeceği için bu belgeyi sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinebilirsiniz.

Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir. Sınava girebilmeniz için 2015-YGS Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunuzun da yanınızda bulunması zorunludur . Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
YGS’de hangi testler yer alacak?
Üniverisite'ye hazırlık yapan öğrenciler 15 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na girecekler. Merakla beklenen YGS 2015 sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Peki YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Giriş belgesi nasıl alınacak? Detaylar haberimizde...
YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur. Aslında 6 farklı puan türü eski sistemde Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına karşılık gelmektedirler.

YGS1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS3,4: Sözel puanla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS5,6: TM puanıyla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS’de uygulanacak testler ve kapsamları Tablo 1A’da, YGS puan türleri Tablo 1B’de gösterilmiştir.
YGS'ye Nevruz ayarı
• Aslında YGS'yi 22 Mart'ta yapacaktık ama Nevruz o tarihe denk geldiği için ne olacağı belli olmaz. O nedenle 15 Mart'ta yapmaya karar verdik.
• Genel seçimler 14 Haziran'da olacaktı, biz de o tarihlerde LYS'leri yapıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu ile konuştuk, "Sınavları biz 13-14 Haziran'da yapalım, siz seçimleri 7 Haziran'da yapın" dedik. Buna göre düzenleme yapıldı. Yani tüm Türkiye'yi etkileyen bir sistem var.
• YGS'nin 2016'da yılda birkaç kez uygulanması konusu söz konusu değil. Biz adaylarda stresi azaltmak için YGS'yi yılda birkaç kez yapmayı planlıyoruz ama bu bugünden yarına olacak bir şey değil. Bunların ötesinde özellikle ÖSYS, 2547 sayılı kanunla YÖK'e verilmiş bir yetki. Biz sadece seçenekleri sunuyoruz, karar YÖK'e aittir. Ben uygulamacı olarak böyle seçenekler var diyorum, YÖK ne zaman neyi takdir ederse...
YGS sınavı ile ilgili haberleri ve gelişmleri sizler ile paylaştık tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz
-CemReSeTay Medya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad