Cevizli Kurabiye tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

28 Haziran 2018 Perşembe

Cevizli Kurabiye tarifi

Cevizli kurabiye tarifi 5 çaylarının vazgeçilmezi malzemeleri ve tarifiyle....
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
75 gram oda sıcaklığında margarin
2-3 çorba kaşığı un


İç malzeme için:

200 gram ceviz
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir tutam toz karanfil

Üzerine:

Pudra şekeri
YAPILIŞI
Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ceviz, yumurta akı, toz şeker, tarçın ve toz karanfili robottan geçirin. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. İçine  karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 220 derece  üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve  şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad