Yaz pilavı tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

20 Haziran 2018 Çarşamba

Yaz pilavı tarifi

 Yaz pilavı nasıl yapılır yaz pilavı diğer pilavlaından farkı nedir işte sizlere bu yaz günlerinden yapacağınız yaz pilavı tarifi



malzemeler 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet jülyen kesilmiş kapya biber
  • 1 adet jülyen kesilmiş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:
Pirinci soğuk suda yıkayın. Pilav tenceresinin içine tereyağını ve sıvıyağını ekleyin. Sebzeleri, 5 dakika boyunca soteleyin. Pirincin suyunu süzerek pilav tenceresinin içine ekleyin. Sırasıyla bütün baharatları ekleyerek, pirinci sebzelerle birlikte kavurun. Pilavın içerisine sıcak su ekleyin. 25 dakika boyunca pilavı kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Pilavı servis etmeden önce 10 dakika boyunca dinlendirin.
habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad