Tavuk pişirmenin püf noktaları - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Tavuk pişirmenin püf noktaları

Tavuk pişirmenin en pratik ve püf noktaları. Tavuğu en güzel ve lezzetli nasıl pişirilir.

Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarımsağı soymadan atıverin tavuğun lezzeti çok farklı olacaktır.

Tavuğu fırından çıkardınız eğer hemen yenmeyecekse, fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın buda yumuşacık kalmasını sağlayacaktır.



Fırına konacak tavuğun tepsisi tavuk büyüklüğünde olmalı daha büyük bir tepside eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar.

Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbirinin üzerine çarpraz koyun. Ancak pişirme süresi yarılanınca sırtı üstü yatırın.

Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişirirseniz yağsız olmalı. Dört kişiden fazlaysanız bir büyük yerine iki küçük tavuk alın böylece herkese tavuğun iyi yeri gelir.

Sararan teflon tava ve tencerelerin içine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirince de önce sıcak suyla daha sonra soğuk suyla durulayın.

Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.

Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin tencere daha kolay temizlenecektir.
Eğer tencere kapağınızın tutacağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad