kahvaltılık Muhammara tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

15 Ağustos 2018 Çarşamba

kahvaltılık Muhammara tarifi

Hatay ve Antep yörelerinde sıkça yapılan muhammara kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek harika bir meze. Ceviz, salça ve baharatın muhteşem uyumuyla ev usulü muhammara tarifi ile yapacağınız mezeden bir daha vazgeçemeyeceksiniz. İşte muhammara tarifi ve kalorisi…


Malzemeler;
5 tane kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
4 tane etimek
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı beyaz peynir veya kaşar loru
Kırmızı pul biber
Toz kırmızıbiber
Yapılışı;
Biberler közlenir ve ince kıyılıp etimekler, ceviz ve sarımsak ile rondoda çekilir. Daha sonra rondoya çırpma ucu takılır ve biberler, peynir, salçalar, baharatlar, yağ, limon suyu ve nar ekşisi eklenip hepsi karıştırılır. Daha sonra tadı kontrol edilip servis tabağına alınır.
sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad