Mahluta Çorbası Malzemeleri
4-6 kişilik / hazırlanış süresi 10 dk / pişirme süresi 40 dk
1 kuru soğan ( doğranmış )
1-2 diş sarımsak ( ezilmiş )
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 lt. tavuk suyu
100 gr. kırmızı mercimek ( ayıklanmış ve yıkanmış – 1 su bardağından biraz az )
50 gr. pirinç ( ayıklanmış ve yıkanmış – ½ su bardağı )
1 tatlı kaşığı toz kişniş
½ tatlı kaşığı kimyon
¼ adet limon suyu
Tuz
Karabiber
4-6 kişilik / hazırlanış süresi 10 dk / pişirme süresi 40 dk
1 kuru soğan ( doğranmış )
1-2 diş sarımsak ( ezilmiş )
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 lt. tavuk suyu
100 gr. kırmızı mercimek ( ayıklanmış ve yıkanmış – 1 su bardağından biraz az )
50 gr. pirinç ( ayıklanmış ve yıkanmış – ½ su bardağı )
1 tatlı kaşığı toz kişniş
½ tatlı kaşığı kimyon
¼ adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Soğanı, 2 yemek kaşığı zeytin yağında kavurun. Tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Ardından sarımsağı ekleyip bir tur karıştırın.
Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber, tuz ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar 35-40 dakika pişirin.
Kâselere alıp üzerine limon sıkıp kimyon serperek yanında limon dilimi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.