Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır tarifi

Cevizli keki, kıvamında şerbeti ve hafif muhallebisiyle gönülleri fetheden Kıbrıs Tatlısı, misafirleriniz tarafından bol beğeni alacak. Bu tarifi mutlaka deneyin!


Malzemeler:

Kek Malzemeleri:
4 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için: Toz Antep fıstığı

Yapılışı:

Şerbeti için bir tencereye su ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk daha kaynatın ve ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Sıvıyağı ekleyin karıştırın.
Kuru malzemeleri ekleyin karıştırın.
En son cevizi ekleyin ve karıştırın.
Yağladığınız kalıba karışımı dökün ve 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın.
Muhallebisi için süt, nişasta, un ve toz şekeri karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyerek çırpın.
Kekin üzerine kürdanla delikler açarak şerbeti dökün.
Şerbetini çektikten sonra muhallebisini ekleyin ve üzerini antep fıstığı ile süsleyin.
mynet.yemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad