K.maraş usulu kelle paça tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

27 Ağustos 2018 Pazartesi

K.maraş usulu kelle paça tarifi

Kahramanmaraşta içine un konulmadan yapılan her derde deva kelle paça çorbası. Doğal bir antibiyotik olan Her derde deva olan kelle paça maraş usulu nasıl yapılır. İşte maraş usulu kelle paça tarifi....




Malzemeler
1 adet kelle, 1 kaşık tereyağı 4 adet paça 1 kaşık pul biber 3 litre su 5 diş sarımsak istenildiği kadar limon suyu ve olmazsa olmaz Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi.

 Yapımı:

 Kelle ve paçalar temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir.) Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsak konur. Birkaç kez karıştıktan sonra haşlama suyundan birkaç litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber ve Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi eklenerek servis edilir. İsteğe bağlı da limon suyu eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad