Çikolotalı parfe tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

18 Haziran 2018 Pazartesi

Çikolotalı parfe tarifi

Çikolotalı parfe tarifi...

Malzemeler: 

5 adet yumurta 
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker 
1 çay bardağı su 
325 gr. bitter çikolata 
250 gr. Margarin 



Hazırlanışı: 

Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad