Kaygana tarifi - CEMRESETAY MEDYA - GÜNCEL HAYATA DAİR PAYLAŞIMLAR

Yeni :

Home Top Ad

Post Top Ad

14 Haziran 2018 Perşembe

Kaygana tarifi

Daha çok karadeniz bölgesinde yapılan görünüşü krepe benzeyen kaygana nefis tadıyla kahvaltılarda özellikle pazar kahvaltınızda yiyebileceğiniz kaygana tarifi...




Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • maydanoz
  • dereotu
  • yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
  • tuz


Yapılışı
  • Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
  • Sonra yumurtaları ekleyin.
  • En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
  • Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
  • Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Post Bottom Ad